Μετά την εγχείρηση για τη μεταμόσχευση νεφρού
 
Μετά την εγχείρηση θα σας πάνε σε μία μονάδα μετεγχειρητικής εντατικής θεραπείας. Αν όλα πάνε καλά, θα γυρίσετε στο θάλαμο σε λιγότερο από μια μέρα. Είναι πιθανό, να χρειαστεί να υποβληθείτε σε διάλυση μερικές φορές μετά την εγχείρηση. Αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο για το οποίο δεν πρέπει να ανησυχείτε.
 
Το δωρηθέν όργανο έχει αφαιρεθεί από την χορηγία αίματος, έχει αποθηκευτεί σε πάγο για μερικές ώρες, και μετά μεταμοσχεύθηκε. Συνεπώς το νέο νεφρό, μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να επανέλθει και υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί βραδέως στην αρχή. Αν το νεφρό σας αρχίζει να δουλεύει αμέσως ή μετά από κάποια χρονική περίοδο, δεν επηρεάζει την μετέπειτά του αποτελεσματικότητα. Μια ειδική εξέταση με υπέρηχους θα ελέγξει αν το νεφρό δουλεύει σωστά. Αυτή είναι μια ανώδυνη εξέταση που γίνεται για να δει ο γιατρός αν το νεφρό δέχεται αίμα σωστά.
 
Την πρώτη μέρα μετά την εγχείρηση είναι πιθανό να αισθάνεστε ναυτία και δε θα σας επιτραπεί να φάτε ή να πιείτε. Αυτή η περίοδος νηστείας δίνει στο πεπτικό σας σύστημα χρόνο να ηρεμήσει και μπορεί να χρειαστείτε κλύσμα για να κινηθούν τα έντερά σας. Οι ανάγκες για διατροφή και υγρά θα σας χορηγούνται ενδοφλεβίως για εκείνη την περίοδο.
Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να σηκωθείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε για να αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος. Οι περισσότεροι ασθενείς σηκώνονται, με τη βοήθεια νοσοκόμας, 2 ημέρες μετά την επέμβαση. Πιθανώς θα περάσετε 2 με 4 εβδομάδες αναρρώνοντας στη μονάδα μεταμοσχεύσεων πριν σας επιτραπεί να γυρίσετε σπίτι.
 
Αυτή την περίοδο θα παρακολουθείσθε για σημάδια απόρριψης του νεφρού όπως πυρετός, πόνος, μείωση της παραγωγής των ούρων καθώς και για υψηλές αξίες στα τεστ λειτουργείας των νεφρών. Η μετεγχειρητική περίοδος ανάρρωσης συμπεριλαμβάνει εντατική φυσική και διατροφική αποκατάσταση και μια μεγάλη προσπάθεια από μέρους σας θα σας βοηθήσει να σταθείτε στα πόδια σας γρήγορα.